Recept

Soezen met chocolade-crème en chocoladeglazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere soezen met een overvloed aan chocolade

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Voor het soezendeeg

  3. 2

    Breng in een pan met dikke bodem de melk en het water aan de kook met een snuifje zout. Strooi er de bloem bij en roer krachtig met een houten lepel. Blijf roeren tot het deeg een bal vormt die van de wanden van de pan loskomt.

  4. 3

    Doe de deegbal in de mengkom van de keukenrobot. Meng op lage snelheid en doe er de eieren een voor een bij (het vorige ei moet eerst volledig opgenomen zijn).

  5. 4

    Schep het beslag in een spuitzak met grote, gladde tuit. Leg bakpapier op de bakplaat. Spuit repen deeg van zo'n 12 cm lang op het bakpapier. Bak de soezen 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. 5

    Klop voor de crème de eierdooiers wit schuimig met de fijne suiker, het maiszetmeel en het cacaopoeder.

  7. 6

    Breng de melk aan de kook . Schenk de kokendhete melk bij het eimengsel. Roer voortdurend . Zet de pan weer op het vuur en laat de crème tot tegen de kook aan komen. Zet de pan van het vuur en voeg er de chocolade aan toe. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is . Laat de crème afkoelen( dek af met plasticfolie, dan komt er geen vel op).

  8. 7

    Kerf de bovenkant van de soezen in met een mesje, breed genoeg voor het mondje van de spuitzak. Schep de chocoladecrème in de spuitzak en vul de soezen met crème .

  9. 8

    Verwarm voor het chocoladeglazuur de room tot tegen de kook aan. Doe er de chocolade bij en roer glad. Bestrijk de gevulde soezen met de chocoladesaus. Laat volledig afkoelen en opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soezen met chocolade-crème en chocoladeglazuur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!