Recept

Anello di riso con gamberetti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rijstkrans met gamba's

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit boter in een pan met dikke bodem en kleur de ui en de look. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Blus met de wijn en schep om tot al de alcohol verdampt is.

  2. 2

    Schep de bouillon beetje bij beetje bij de rijst. Roer goed om met een houten lepel tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Werk zo de bouillon op tot de rijst smeuïg en gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

  3. 3

    Breng de rijst op smaak met de boter, peper, zout en gesnipperde peterselie. Beboter een ringvormige cakevorm en schep de rijst erin. Schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Pel de gamba’s maar laat de kop er aan. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Spoel en snij de tomaten in blokjes. Fruit de groenten glazig in olijfolie, voeg de gamba’s toe en laat ze kleuren.

  5. 5

    Schenk de wijn erbij en laat enkele minuten inkoken. Kruid met chili en zout naar smaak. Keer de rijstkrans om op een serveerschaal en vul met de gamba’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Anello di riso con gamberetti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!