Sachertorte
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sachertorte

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Weense klassieker op je dessertbord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 ° C.

  2. 2

    Laat de chocolade smelten.

  3. 3

    Roer de zachte boter romig met suiker. Strooi er de gezeefde bloem en de gist bij. Roer goed glad, zodat er geen klontertjes meer in zitten.

  4. 4

    Splits de eieren. Doe de eidooiers een voor een bij het bloemmengsel. Roer telkens goed glad. Doe er ten slotte de gesmolten chocolade bij.

  5. 5

    Klop de 6 eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder het beslag.

  6. 6

    Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm met losse bodem. Bak ongeveer 60 minuten in de op 170° C voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

  7. 7

    Verwarm de abrikozenconfituur tot hij vloeibaar is.

  8. 8

    Ontvorm de taart op een rooster. Bestrijk de bovenkant met de abrikozenconfituur.

  9. 9

    Smelt de chocolade in een warmwaterbad (of in de magnetron). Doe er de bloemsuiker en de boter bij. Roer goed glad. Bestrijk de taart met de chocoladeglazuur. Laat volledig afkoelen en opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170 ° C.

  2. 2

    Laat de chocolade smelten.

  3. 3

    Roer de zachte boter romig met suiker. Strooi er de gezeefde bloem en de gist bij. Roer goed glad, zodat er geen klontertjes meer in zitten.

  4. 4

    Splits de eieren. Doe de eidooiers een voor een bij het bloemmengsel. Roer telkens goed glad. Doe er ten slotte de gesmolten chocolade bij.

  5. 5

    Klop de 6 eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder het beslag.

  6. 6

    Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm met losse bodem. Bak ongeveer 60 minuten in de op 170° C voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

  7. 7

    Verwarm de abrikozenconfituur tot hij vloeibaar is.

  8. 8

    Ontvorm de taart op een rooster. Bestrijk de bovenkant met de abrikozenconfituur.

  9. 9

    Smelt de chocolade in een warmwaterbad (of in de magnetron). Doe er de bloemsuiker en de boter bij. Roer goed glad. Bestrijk de taart met de chocoladeglazuur. Laat volledig afkoelen en opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.