Appelcrumble
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo simpel en o zo lekker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Schil de appels en snij ze in stukjes.

  2. 2

    Bak de stukjes appel eventjes in 1 el boter. Bestrooi ze met 50 g suiker en laat 20 minuten zachtjes garen. 

  3. 3

    Verdeel de appels over een ruime ovenschaal. Meng 50 g havermout met bloem, 50 g bruine suiker en 50 g koude boter snel met de vingers tot een kruimelig deegje.

  4. 4

    Bestrooi er de appels mee. Zet 40 minuten in de oven. 

  5. Lekker met banketbakkersroom

  6. 5

    Breng 200 ml melk aan de kook met 1 overlangs gespleten vanillestokje en het uitgeschraapte vanillemerg.

    Meng 50 ml melk met 30 g bloem en 2 eidooiers.Schenk er al roerend de kokende melk bij. doe alles weer in de kookpan, zet op het vuur en laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.

    roer er nog 40 g griessuiker en 1 pakje vanillesuiker door.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Schil de appels en snij ze in stukjes.

  2. 2

    Bak de stukjes appel eventjes in 1 el boter. Bestrooi ze met 50 g suiker en laat 20 minuten zachtjes garen. 

  3. 3

    Verdeel de appels over een ruime ovenschaal. Meng 50 g havermout met bloem, 50 g bruine suiker en 50 g koude boter snel met de vingers tot een kruimelig deegje.

  4. 4

    Bestrooi er de appels mee. Zet 40 minuten in de oven. 

  5. Lekker met banketbakkersroom

  6. 5

    Breng 200 ml melk aan de kook met 1 overlangs gespleten vanillestokje en het uitgeschraapte vanillemerg.

    Meng 50 ml melk met 30 g bloem en 2 eidooiers.Schenk er al roerend de kokende melk bij. doe alles weer in de kookpan, zet op het vuur en laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje.

    roer er nog 40 g griessuiker en 1 pakje vanillesuiker door.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.