• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vol-au-vent 'grand-mère'

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassiek recept op grootmoeders wijze

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng het water aan de kook met de kip, de groente julienne, bouillonblokje en het kruidentuiltje. Laat ongeveer een 1 uur koken. 

  2. 2

    Haal de kip uit de bouillon, laat ze afkoelen en pluk het vlees van de beenderen. Zeef de bouillon. 

  3. 3

    Maak kleine balletjes van het gehakt en kook ze in de kippenbouillon. 

  4. 4

    Snij de champignons in stukken en bak ze gaar in wat olijfolie. 

  5. 5

    Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend de bouillon bij. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Vermeng de kip, de balletjes en de champignons met de saus. 

  6. 6

    Verwarm de croustade even in de oven en vul hem met vol-au-vent. Leg er het deksel op en garneer met peterselie. Versnijd aan tafel. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng het water aan de kook met de kip, de groente julienne, bouillonblokje en het kruidentuiltje. Laat ongeveer een 1 uur koken. 

  2. 2

    Haal de kip uit de bouillon, laat ze afkoelen en pluk het vlees van de beenderen. Zeef de bouillon. 

  3. 3

    Maak kleine balletjes van het gehakt en kook ze in de kippenbouillon. 

  4. 4

    Snij de champignons in stukken en bak ze gaar in wat olijfolie. 

  5. 5

    Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend de bouillon bij. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Vermeng de kip, de balletjes en de champignons met de saus. 

  6. 6

    Verwarm de croustade even in de oven en vul hem met vol-au-vent. Leg er het deksel op en garneer met peterselie. Versnijd aan tafel. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.