Noten-chocoladebrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Noten-chocoladebrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor zoete lekkerbekken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de noten en de chocolade grof.

  2. 2

    Los de gist op in 2 el lauw water. Giet in een kom met 420 ml water, zout, de bloem en de
    zuurdesem. Kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Duw de lucht uit het deeg en kneed er de noten, notenolie en chocolade door. Vorm er een brood van en leg het in een met bloem bestoven cakevorm. Bestrijk de bovenkant met water en dek het brood af met een vochtige doek. Laat nog 30 minuten rijzen.

  4. 4

    Zet een schaaltje water op de bodem van een op 180° C voorverwarmde oven. Schuif het brood in het midden van de oven en bak het 60 minuten. Haal het uit de oven en laat het afkoelen in de vorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de noten en de chocolade grof.

  2. 2

    Los de gist op in 2 el lauw water. Giet in een kom met 420 ml water, zout, de bloem en de
    zuurdesem. Kneed tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Duw de lucht uit het deeg en kneed er de noten, notenolie en chocolade door. Vorm er een brood van en leg het in een met bloem bestoven cakevorm. Bestrijk de bovenkant met water en dek het brood af met een vochtige doek. Laat nog 30 minuten rijzen.

  4. 4

    Zet een schaaltje water op de bodem van een op 180° C voorverwarmde oven. Schuif het brood in het midden van de oven en bak het 60 minuten. Haal het uit de oven en laat het afkoelen in de vorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.