Recept

Aardappel-speltbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met zuurdesem, heerlijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen in de schil. Laat afkoelen.

  2. 2

    Los de verkruimelde gist en de suiker op in het water. Laat 10 minuten afgedekt rusten, op kamertemperatuur.

  3. 3

    Vermeng de zuurdesem met de bloem en meel, zout, 1 koffielepel venkelzaad en nootmuskaat. Giet het gistmengsel erbij en het ei, en roer. Pel de aardappelen en rasp ze boven de kom. Kneed het deeg 10 minuten goed door. Maak er een bal van en laat, afgedekt, 1 uur rijzen.

  4. 4

    Kneed het deeg opnieuw door en verdeel het in twee stukken. Vorm van elk stuk een bal en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 1 uur rijzen.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 230° C. Zet een schaaltje water op de bodem.

  6. 6

    Snij elk brood in met een scherp mes, in de vorm van een zon. Bestrijk de broden met koude koffie en bestrooi ze met venkel- en sesamzaad.

  7. 7

    Bak de broden 10 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur tot 200° C en bak nog 20 à 30 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappel-speltbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!