Forel met amandelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Forel met amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zoetwatervis die tegenwoordig weliswaar uit de kweekvijver komt, maar superlekker blijft

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid ze vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Stop er een takje citroenmelisse in. Bestuif ze lichtjes met bloem. 

    Verwarm de oven voor op 50°C.

  2. 2

    Bak de forellen in ruim wat (geklaarde) boter eerst aan één kant:2 minuten op een hoog vuur, dan 2 minuten op een matig vuur.  Keer ze om en bak de andere kant op dezelfde manier. De forel is klaar als de graat die binnenin zichtbaar is, mooi wit  is zonder enig rozig schijntje.

  3. 3

    Hou de vissen warm in een voorverwarmde oven (op 50° C).

  4. 4

    Bak in de braadpan van vis de amandelschilfers goudbruin. Lepel de botersaus met amandelschilfers over de vissen. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vissen, dep ze goed droog. Kruid ze vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Stop er een takje citroenmelisse in. Bestuif ze lichtjes met bloem. 

    Verwarm de oven voor op 50°C.

  2. 2

    Bak de forellen in ruim wat (geklaarde) boter eerst aan één kant:2 minuten op een hoog vuur, dan 2 minuten op een matig vuur.  Keer ze om en bak de andere kant op dezelfde manier. De forel is klaar als de graat die binnenin zichtbaar is, mooi wit  is zonder enig rozig schijntje.

  3. 3

    Hou de vissen warm in een voorverwarmde oven (op 50° C).

  4. 4

    Bak in de braadpan van vis de amandelschilfers goudbruin. Lepel de botersaus met amandelschilfers over de vissen. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.