Oventomaten met rijst-linzenvulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oventomaten met rijst-linzenvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend gevuld

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Kook de linzen 20 à 25 minuten in water met een beetje zout. Giet af, laat uitlekken en meng met de rijst.

  3. 3

    Hak de blaadjes van het basilicum fijn en meng ze door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Snij een kapje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Vul ze met het rijst-linzenmengsel en schik ze in een ingevette ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Roer wat roze peper en een snuifje zout door de zure room en serveer de saus bij de tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Kook de linzen 20 à 25 minuten in water met een beetje zout. Giet af, laat uitlekken en meng met de rijst.

  3. 3

    Hak de blaadjes van het basilicum fijn en meng ze door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Snij een kapje van de tomaten en hol ze uit met een koffielepel. Vul ze met het rijst-linzenmengsel en schik ze in een ingevette ovenschaal. Zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Roer wat roze peper en een snuifje zout door de zure room en serveer de saus bij de tomaten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.