Vogelnestjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vogelnestjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassende topper voor groot en klein

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook 4 eieren 8 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze. 

  2. 2

    Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Laat eventjes opdrogen op het vuur.

  3. 3

    Leng in een straaltje aan met de groentebouillon waarin de tomatenpuree is losgeroerd. Blijf voortdurend roeren.

  4. 4

    Doe er de tuinkruiden bij. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. 

  5. 5

    Wrijf de champignons droog schoon. Snij ze in plakjes. Doe ze bij de saus. Kruid naar smaak bij met peper en zout. 

  6. 6

    Verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Verpak elk hardgekookt ei in een (gelijkmatige) laag gehakt. 

  7. 7

    Rol de gevulde gehaktbal eerst in losgeroerd eiwit, dan in paneermeel. 

  8. 8

    Bak de vogelnestjes goudbruin in frituurolie op 160° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de schilpadsaus en gekookte of gestoomde aardappelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook 4 eieren 8 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze. 

  2. 2

    Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Laat eventjes opdrogen op het vuur.

  3. 3

    Leng in een straaltje aan met de groentebouillon waarin de tomatenpuree is losgeroerd. Blijf voortdurend roeren.

  4. 4

    Doe er de tuinkruiden bij. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. 

  5. 5

    Wrijf de champignons droog schoon. Snij ze in plakjes. Doe ze bij de saus. Kruid naar smaak bij met peper en zout. 

  6. 6

    Verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Verpak elk hardgekookt ei in een (gelijkmatige) laag gehakt. 

  7. 7

    Rol de gevulde gehaktbal eerst in losgeroerd eiwit, dan in paneermeel. 

  8. 8

    Bak de vogelnestjes goudbruin in frituurolie op 160° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de schilpadsaus en gekookte of gestoomde aardappelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.