Bloemkoolsoep

Zo maak je ‘t
  1. Snipper de ui.

    Verdeel de bloemkool in roosjes.

  2. Fruit de ui in 25 g boter. Doe er de bloemkool bij.

  3. Schenk er de kippenbouillon over. Voeg er een kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier) aan toe en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten zachtjes inkoken.

  4. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Bestrooi met gehakte peterselie.

Variëren kun je leren...

Klassieker
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Bloemkoolsoep met grijze garnalen

Kidsfavoriet
  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Bloemkoolsoep (2)

Veggie
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Bloemkoolsoep met peterselie en geraspte sinaasappelschil

Trage/Snelle variant
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Bloemkoolsoep met saffraanboter

Rock & Roll
  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Bloemkoolsoep met grijze garnalen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Bloemkoolsoep (2)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Bloemkoolsoep met peterselie en geraspte sinaasappelschil

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Aardappel-bloemkoolsoep

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Bloemkoolsoep met hamcrumble