Recept

Aardbeientiramisu

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Fruitige variant

bereiding

  Biscuit

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de eidooiers en de suiker schuimig. Voeg bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en schep goed om. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door.

 2. 2

  Stort het biscuitdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven.

 3. 3

  Laat de biscuit afkoelen op een rooster en snij in rechthoeken die even groot zijn als de schaal waarin je de tiramisu maakt. Dit recept gaat uit van een schaal van 15 x 20 cm.

 4. 4

  Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en mix de helft fijn met het citroensap.

 5. 5

  Meng de mascarpone met de suiker en de vanillesuiker. Schep de aardbeienpuree door de mascarpone. Klop de room stijf en schep 'm door de aardbeien-mascarponecrème. Spatel er voorzichtig de helft van de overgebleven aardbeien door.

 6. 6

  Leg een plak biscuit in de schaal en bestrijk met de aardbeiencrème. Dek af met een tweede plak biscuit en opnieuw een laagje aardbeiencrème. Werk in laagjes tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardbeiencrème en zet minstens 3 uur koel weg in de koelkast. Werk af met een handvol aardbeien, eens scheutje aardbeiensiroop, munt en chocoladekrullen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeientiramisu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!