Tortano
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tortano

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gevuld italiaans picknickbrood

bereiding
  1. 1

    Meng 300 ml water met de olijfolie, gist en honing. Voeg de bloem en het zout beetje bij beetje toe en kneed tot een elastisch deeg (voeg eventueel bloem toe).

  2. 2

    Dek het deeg af en laat het rijzen tot het in volume verdubbeld is. Snij de mozzarella en prosciutto in repen.

  3. 3

    Druk het deeg met de hand tot een rechthoekige lap van 1 cm dikte. Beleg met mozzarella, ham, olijven en basilicum.

  4. 4

    Maak de deegranden wat nat en rol op. Leg de rol in een ingevette en bebloemde tulbandvorm met de uiteinden tegen elkaar aan. Bestuif lichtjes met bloem en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 250°C. Schuif de tortano in de oven en verlaag de temperatuur tot 200°C. Bak het brood in 25 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng 300 ml water met de olijfolie, gist en honing. Voeg de bloem en het zout beetje bij beetje toe en kneed tot een elastisch deeg (voeg eventueel bloem toe).

  2. 2

    Dek het deeg af en laat het rijzen tot het in volume verdubbeld is. Snij de mozzarella en prosciutto in repen.

  3. 3

    Druk het deeg met de hand tot een rechthoekige lap van 1 cm dikte. Beleg met mozzarella, ham, olijven en basilicum.

  4. 4

    Maak de deegranden wat nat en rol op. Leg de rol in een ingevette en bebloemde tulbandvorm met de uiteinden tegen elkaar aan. Bestuif lichtjes met bloem en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 250°C. Schuif de tortano in de oven en verlaag de temperatuur tot 200°C. Bak het brood in 25 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.