Aardappelgratin met zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappelgratin met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geniet van deze heerlijke ovenschotel!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water net niet gaar. Laat even afkoelen.

    Snij de zalm in dunne plakjes.

    Rasp de gruyèrekaas.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snij de afgekoelde aardappelen in plakjes.

  3. Voor de bechamelsaus

  4. 3

    Smelt de boter, strooi er 3 el bloem over en roer goed met een garde. Voeg, terwijl u roert, eerst de visfumet en daarna de melk toe en roer goed glad. Breng op smaak met peper en zout en 1 kl gedroogde dille.

    Laat 3 minuten zacht pruttelen en roer geregeld, zodat de saus niet aanbrand.

  5. 4

    Bestrijk 1 grote ovenschaal (of 4 kleine schaaltjes) met boter.

  6. 5

    Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem, giet er wat bechamelsaus over en verdeel er de plakjes zalm over. Kruid lichtjes met peper, zout en dille. Ga verder met een laagje aardappelen, weer saus, zalm en kruiden.

  7. 6

    Eindig met een laagje aardappelen en strooi er een dun laagje geraspte gruyère over. Zet de schaal(tjes) 30 tot 35 minuten in de oven. Serveer met een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water net niet gaar. Laat even afkoelen.

    Snij de zalm in dunne plakjes.

    Rasp de gruyèrekaas.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snij de afgekoelde aardappelen in plakjes.

  3. Voor de bechamelsaus

  4. 3

    Smelt de boter, strooi er 3 el bloem over en roer goed met een garde. Voeg, terwijl u roert, eerst de visfumet en daarna de melk toe en roer goed glad. Breng op smaak met peper en zout en 1 kl gedroogde dille.

    Laat 3 minuten zacht pruttelen en roer geregeld, zodat de saus niet aanbrand.

  5. 4

    Bestrijk 1 grote ovenschaal (of 4 kleine schaaltjes) met boter.

  6. 5

    Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem, giet er wat bechamelsaus over en verdeel er de plakjes zalm over. Kruid lichtjes met peper, zout en dille. Ga verder met een laagje aardappelen, weer saus, zalm en kruiden.

  7. 6

    Eindig met een laagje aardappelen en strooi er een dun laagje geraspte gruyère over. Zet de schaal(tjes) 30 tot 35 minuten in de oven. Serveer met een frisse salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.