Melklam in kruidenkorst en salsa verde met doperwten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Melklam in kruidenkorst en salsa verde met doperwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lentegerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het lamsvlees met peper en zout en bak het ongeveer 3 minuten per kant in een pan met olijfolie tot het goudbruin is. Laat afkoelen.

  2. 2

    Rooster de amandelen in een droge pan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen. Mix in een keukenrobot de amandelen met het broodkruim en de kruiden fijn. Doe het mengsel in een kom en voeg er de eidooiers, de room en de mosterd aan toe. Mix tot een homogene massa die goed aan het vlees blijft plakken.

  3. 3

    Verdeel het kruidige broodkruim over de kant van de lamskroontjes waar de botjes zitten, en duw goed aan. Leg ze op een bakplaat en gaar 12 à 15 minuten in de warme oven. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  4. 4

    Mix alle ingrediënten voor de salsa verde (behalve de doperwten) tot een dikke pasta. Blancheer de erwten 4 minuten in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water. Roer de helft van de erwten door de salsa verde en doe in 4 kleine potjes. Leg op elk bord een lamskroontje en verdeel er de rest van de erwtjes over. Geef de salsa verde er apart bij en garneer met verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het lamsvlees met peper en zout en bak het ongeveer 3 minuten per kant in een pan met olijfolie tot het goudbruin is. Laat afkoelen.

  2. 2

    Rooster de amandelen in een droge pan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen. Mix in een keukenrobot de amandelen met het broodkruim en de kruiden fijn. Doe het mengsel in een kom en voeg er de eidooiers, de room en de mosterd aan toe. Mix tot een homogene massa die goed aan het vlees blijft plakken.

  3. 3

    Verdeel het kruidige broodkruim over de kant van de lamskroontjes waar de botjes zitten, en duw goed aan. Leg ze op een bakplaat en gaar 12 à 15 minuten in de warme oven. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  4. 4

    Mix alle ingrediënten voor de salsa verde (behalve de doperwten) tot een dikke pasta. Blancheer de erwten 4 minuten in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water. Roer de helft van de erwten door de salsa verde en doe in 4 kleine potjes. Leg op elk bord een lamskroontje en verdeel er de rest van de erwtjes over. Geef de salsa verde er apart bij en garneer met verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.