Recept

Stoofpotje van runderwangen met salsa verde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor dit stoofpotje moet je een beetje geduld hebben, maar dat is het he-le-maal waard. Malse runderwangetjes mét kruidige salsa verde, een feest voor je smaakpapillen!

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in hapklare stukken. Doe de laurierblaadjes, rozemarijn, knoflook en het kaneelstokje bij de rode wijn. Marineer het vlees een nacht in de koelkast.

  2. 2

    Zeef het vlees met de marinade. Breng de marinade aan de kook en laat tot de helft inkoken. Giet er de bouillon bij en breng opnieuw aan de kook.

  3. 3

    Bak de uien en de champignons kort aan. Haal uit de pan. Dep het vlees droog, kruid met peper en zout en wentel de stukjes door de bloem. Bak het in porties rondom bruin in hete olie. Schep uit de pan en doe het samen met de ui en champignons in de bouillon. Zet het vuur zachter. Laat 3 uur sudderen. Roer er de agavesiroop halverwege onder.

  4. 4

    Mix voor de salsa alle ingrediënten glad. Kruid met peper. Serveer de varkenswangetjes met aardappelpuree en schep er wat van de salsa verde over.

  5. 5

    TIP: Rundvlees heeft de neiging om droog te worden tijdens het stoven. Je kunt dit voorkomen door het vlees van tevoren te marineren in rode wijn. Dit zorgt voor een extra sappig resultaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van runderwangen met salsa verde

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!