Lekker Shop Shop

Broodje falafel

Zo maak je ‘t

    Hummus

  1. Spoel de kikkererwten met koud water, laat uitlekken en pureer. Stamp de knoflook fijn met een flinke snuif zout (in de vijzel of met de achterkant van een houten lepel). Meng met de kikkererwtenpuree, tahin, olijfolie, citroensap en wat komijn. Breng op smaak met zout.

  2. Falafel

  3. Spoel de kikkererten met koud water en laat uitlekken. Pel en hak de ui en de knoflook. Hak de peterselie. Pureer de kikkererwten. Meng ze met de ui, knoflook, peterselie, sesamzaadjes en het paneermeel. Kruid met komijn.

  4. Vorm van het mengsel nootgrote balletjes en druk ze wat plat. Bak ze goudbruin in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Halveer de pitabroodjes en vul ze met sla, plakjes tomaat en korianderblaadjes. Stop er de falafel bij en serveer met een kommetje hummus.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Broodje falafel met sesamsausje

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Linzenballetjes in masalasaus

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Croque met feta en rozijntjes

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Broodje falafel met tabouleh

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Hamburger met spek