Broodje falafel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broodje falafel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fastfood, zelfgemaakt het lekkerst!

bereiding

    Hummus

  1. 1

    Spoel de kikkererwten met koud water, laat uitlekken en pureer. Stamp de knoflook fijn met een flinke snuif zout (in de vijzel of met de achterkant van een houten lepel). Meng met de kikkererwtenpuree, tahin, olijfolie, citroensap en wat komijn. Breng op smaak met zout.

  2. Falafel

  3. 2

    Spoel de kikkererten met koud water en laat uitlekken. Pel en hak de ui en de knoflook. Hak de peterselie. Pureer de kikkererwten. Meng ze met de ui, knoflook, peterselie, sesamzaadjes en het paneermeel. Kruid met komijn.

  4. 3

    Vorm van het mengsel nootgrote balletjes en druk ze wat plat. Bak ze goudbruin in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 4

    Halveer de pitabroodjes en vul ze met sla, plakjes tomaat en korianderblaadjes. Stop er de falafel bij en serveer met een kommetje hummus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Hummus

  1. 1

    Spoel de kikkererwten met koud water, laat uitlekken en pureer. Stamp de knoflook fijn met een flinke snuif zout (in de vijzel of met de achterkant van een houten lepel). Meng met de kikkererwtenpuree, tahin, olijfolie, citroensap en wat komijn. Breng op smaak met zout.

  2. Falafel

  3. 2

    Spoel de kikkererten met koud water en laat uitlekken. Pel en hak de ui en de knoflook. Hak de peterselie. Pureer de kikkererwten. Meng ze met de ui, knoflook, peterselie, sesamzaadjes en het paneermeel. Kruid met komijn.

  4. 3

    Vorm van het mengsel nootgrote balletjes en druk ze wat plat. Bak ze goudbruin in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 4

    Halveer de pitabroodjes en vul ze met sla, plakjes tomaat en korianderblaadjes. Stop er de falafel bij en serveer met een kommetje hummus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.