Recept

Aspergeslaatje met ham en basilicumboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Genieten in de lente

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges, snij ze in stukken. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Schep ze voorzichtig uit het water en laat schrikken onder ijskoud water. Laat uitlekken.

  2. 2

    Boen de aardappels schoon, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Bak ze rondom goudbruin in een beetje boter met olijfolie.

  3. 3

    Spoel en scheur de sla. Snij de ham in stukjes. Snij de artisjokharten in partjes, meng ze met de sla, de ham en de asperges. Schep er de gebakken aardappeltjes door. Scheur de mozzarella in stukjes en doe die er ook bij.

  4. 4

    Smelt de boter. Pel en pers de knoflook. Doe hem bij de boter en verwarm 1 minuutje. Snipper ¼ van de basilicumblaadjes en schep ze erdoor.

  5. 5

    Lepel de boter over de salade. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten en nog enkele verse blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergeslaatje met ham en basilicumboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!