Kabeljauwmoot met wortelpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kabeljauwmoot met wortelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Afgewerkt met zelfgemaakte saus en een plakje citroen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de bladpeterselie. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in stukken. Pel en snipper de sjalot.

  2. 2

    Kook de aardappelen en wortelen gaar in licht gezouten water. Pureer ze met wat melk en een beetje boter. Breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Fruit de sjalot in boter. Voeg de bloem toe en laat even sudderen. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de visfond toe en laat inkoken. Bind met de room en kruid met peper en zout.
     

  4. 4

    Dep de vismoten goed droog. Wentel ze even door wat bloem en bak ze in boter.

  5. 5

    Verdeel de vis en de wortelpuree over de borden. Lepel er wat saus over en bestrooi met peterselie. Serveer met een plakje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de bladpeterselie. Schil de aardappelen en wortelen en snij ze in stukken. Pel en snipper de sjalot.

  2. 2

    Kook de aardappelen en wortelen gaar in licht gezouten water. Pureer ze met wat melk en een beetje boter. Breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Fruit de sjalot in boter. Voeg de bloem toe en laat even sudderen. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de visfond toe en laat inkoken. Bind met de room en kruid met peper en zout.
     

  4. 4

    Dep de vismoten goed droog. Wentel ze even door wat bloem en bak ze in boter.

  5. 5

    Verdeel de vis en de wortelpuree over de borden. Lepel er wat saus over en bestrooi met peterselie. Serveer met een plakje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.