Recept

Rosbief met 'pommes fondantes'

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kan niet mislukken

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de fond voor de saus inkoken. Stoof ui, knoflook, wortel en selder beetgaar. Voeg de kruiden toe en schep om. Blus met wijn, wijnazijn en port. Doe er de fond bij en laat inkoken tot sausdikte. Zeef en bind tot een gladde saus.

  2. 2

    Pel de rode uien, hussel er een beetje olijfolie door en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg ze daarna toe aan de saus.

  3. 3

    Kruid de rosbief met peper. Verhit boter in een pan en schroei het vlees dicht. Leg het in een ovenschaal en schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het vlees mooi rosé is of een kerntemperatuur van 55°C heeft.

  4. 4

    Schil de aardappelen en snij ze in mooie rondjes. Kruid met peper en zout en kleur ze goudbruin in boter. Doe ze in een ovenschaal en schenk de fond erbij. Zet 20 minuten mee in de oven tot de aardappelen gaar zijn.

  5. 5

    Spoel de groenten. Snij de courgette in kleine blokjes en de lente-uitjes in ringen. Blancheer de peultjes in gezouten water. Snipper 1 ui fijn en roerbak samen met de peultjes, courgetteblokjes en lente-ui.

  6. 6

    Serveer het vlees met de groente, de gekaramelliseerde uien, de ’pommes fondantes’ en de rode-wijnsaus. Garneer met een handvol bladspinazie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbief met 'pommes fondantes'

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!