Verse kaas met ananas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Verse kaas met ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Funky met rum

bereiding
  1. 1

    Schil de ananas en snij in kleine blokjes. Breek de lepelbiscuits en bedek de bodem van vier glaasjes met de koekjes.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg de helft van de suiker toe. Roer goed tot de suiker karamelliseert. Doe de ananasblokjes en het citroensap erbij en schep om. Laat 5 tot 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot een ananascompote.

  3. 3

    Spoel de munt, laat uitlekken en snipper fijn. Voeg toe aan de ananasblokjes.

  4. 4

    Klop de room stijf. Meng de plattekaas met de vanille en de rest van de suiker. Schep er de room onder.

  5. 5

    Halveer de sinaasappel. Pers uit en vang het sap op. Schenk over de koekjes, lepel er een laagje ananas en plattekaascrème op en eindig met een laagje ananascompote.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de ananas en snij in kleine blokjes. Breek de lepelbiscuits en bedek de bodem van vier glaasjes met de koekjes.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg de helft van de suiker toe. Roer goed tot de suiker karamelliseert. Doe de ananasblokjes en het citroensap erbij en schep om. Laat 5 tot 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot een ananascompote.

  3. 3

    Spoel de munt, laat uitlekken en snipper fijn. Voeg toe aan de ananasblokjes.

  4. 4

    Klop de room stijf. Meng de plattekaas met de vanille en de rest van de suiker. Schep er de room onder.

  5. 5

    Halveer de sinaasappel. Pers uit en vang het sap op. Schenk over de koekjes, lepel er een laagje ananas en plattekaascrème op en eindig met een laagje ananascompote.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.