Duo van asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Duo van asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaakvol hapje

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de soep. Schil de asperges en breek harde uiteinden af. Maak de overige groenten schoon. Snipper de ui en de prei. Snij de asperges in stukken - hou de punten apart.

  2. 2

    Stoof de ui en prei met de gember glazig in boter. Voeg de asperges (niet de punten) toe en stoof even mee. Bestrooi met bloem en blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen. Mix en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Blancheer de aspergepunten 3 minuten in kokend water met wat zout. Laat schrikken in koud water en uitlekken.

  4. 4

    Maak de gevulde eitjes. Breek voorzichtig het kapje van elk ei (dat lukt goed met een scherp mes). Klop de eieren los met de room, peper en zout. Spoel de schalen en dep ze droog. Smelt wat boter in een pannetje en maak een roerei.

  5. 5

    Vul de eierschalen met roerei en werk af met een aspergepuntje, truffelsnippers en citroentijm. Verdeel de soep over glaasjes en werk af met de rest van de aspergepunten en een blaadje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de soep. Schil de asperges en breek harde uiteinden af. Maak de overige groenten schoon. Snipper de ui en de prei. Snij de asperges in stukken - hou de punten apart.

  2. 2

    Stoof de ui en prei met de gember glazig in boter. Voeg de asperges (niet de punten) toe en stoof even mee. Bestrooi met bloem en blus met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten garen. Mix en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Blancheer de aspergepunten 3 minuten in kokend water met wat zout. Laat schrikken in koud water en uitlekken.

  4. 4

    Maak de gevulde eitjes. Breek voorzichtig het kapje van elk ei (dat lukt goed met een scherp mes). Klop de eieren los met de room, peper en zout. Spoel de schalen en dep ze droog. Smelt wat boter in een pannetje en maak een roerei.

  5. 5

    Vul de eierschalen met roerei en werk af met een aspergepuntje, truffelsnippers en citroentijm. Verdeel de soep over glaasjes en werk af met de rest van de aspergepunten en een blaadje koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.