• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pannenkoekjes met ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Suikerzoet dessertje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de rozijnen in de rum.

    Pers de citroen uit en rasp de schil.

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Zeef de zelfrijzende bloem en meng met de melk, 2 eieren en de suiker. Bak hiervan 4 pannenkoeken in boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Scheid 2 eieren en meng de dooiers met de ricotta, de poedersuiker en citroenschil en het citroensap. Doe er de geweekte rozijnen bij.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met het zakje vanillesuiker en spatel ze door de crème. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken, rol op en schik ze in een beboterde ovenschaal.

  5. 5

    Overgiet met de gesmolten boter. Bestrooi met de amandelschilfers. Zet 15 à 20 minuten in een op de oven. Serveer, bestrooid met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de rozijnen in de rum.

    Pers de citroen uit en rasp de schil.

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Zeef de zelfrijzende bloem en meng met de melk, 2 eieren en de suiker. Bak hiervan 4 pannenkoeken in boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Scheid 2 eieren en meng de dooiers met de ricotta, de poedersuiker en citroenschil en het citroensap. Doe er de geweekte rozijnen bij.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met het zakje vanillesuiker en spatel ze door de crème. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken, rol op en schik ze in een beboterde ovenschaal.

  5. 5

    Overgiet met de gesmolten boter. Bestrooi met de amandelschilfers. Zet 15 à 20 minuten in een op de oven. Serveer, bestrooid met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.