Recept

Appel-bessencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker warm, zacht krokant, fruitdessertje

bereiding

    Voobereiding

  1. 1

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stoof de appelplakjes even in 1/4 van de boter. Schep er een mespuntje kaneel door. Doe er de bosvruchten, de suiker en het appelsap bij. Laat 5 minuten zachtjes koken.

  3. 3

    Schep het fruit uit het sap en verdeel het over vier vuurvaste kommetjes.

  4. 4

    Laat het sap op een middelhoog vuur inkoken tot het stroperig wordt. Lepel het over het fruit.

  5. 5

    Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de rest van de boter. Strooi de kruimels op het fruit.

  6. 6

    Zet 15 minuten in de oven op 180° C, of tot de crumble goudbruin is. Serveer warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appel-bessencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!