Meest recente artikelen

Kers in de kijker

  • Deel dit artikel:
Kers in de kijker Artikel

Kersenliefhebbers, opgelet! Op zondag 10 juli 2011 organiseert de Nationale Boomgaardenstichting voor de 8ste keer haar jaarlijkse kersenhappening. In Bilzen staat die dag alles in het teken van "de kers".

Van Platkop tot Sweetheart

Kuier rond in de enorme Hertenberg-boomgaard, waar je de plukkers aan het werk kan zien. Kinderen kunnen zich uitleven in het springkasteel of maken een ritje op de pony’s.

Meer dan 100 kersenrassen van eigen bodem worden er gepresenteerd. Of had jij al gehoord van varianten met klinkende namen zoals Platkoppen, Rotzakken, de Sweetheart, enzovoort?

Smullen maar!

Uiteraard mag er ook gesmuld worden! Eet een kersenijsje, een kersenpannenkoek of een kersenvlaaike. Of proef eens chocoladekersen en kersensap. De mogelijkheden met kersen zijn werkelijk eindeloos, zowel met de ‘oude’ rassen als met de dikke moderne variëteiten.

Op 10 juli staat de traditionele ambacht ook extra in de spotlights: de traditionele kersenpluk, volkse kersengezegden en kersenbelevenissen van onze grootouders worden in de kijker gezet.

>> méér smullen van kersen

 

Zondag 10 juli 2011, vanaf 10u tot 17u. De toegang is gratis.
De shuttle van de stad Bilzen verzorgt een regelmatige pendeldienst van Bilzen-station naar Alden Biesen.
Meer info: www.boomgaardenstichting.be

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.