Recept

Salamisalade met venkel en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uit de Italiaanse keuken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de venkels schoon. Schaaf ze zo fijn mogelijk. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de velletjes uit, en vang uitlopend sap op. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou wit en groen apart. Snij de salami in blokjes.

  2. Dressing

  3. 2

    Roer een dressing van de olijfolie, de wijnazijn en het opgevangen sinaasappelsap.

  4. 3

    Meng de venkel met de partjes sinaasappel en het wit van de lente-uitjes. Kruid met peper en zout. Schep er de dressing door.

  5. 4

    Verdeel de salade en de salami over kommetjes. Werk af met het groen van de lente-uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!