Recept

Appeltaart met amandel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Appeltaart met aparte toets.

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem in een kom met de boter, de suiker, de eidooiers en een scheutje water.

  2. 2

    Kneed verder op een met bloem bestoven werkvlak tot een glad en soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  3. 3

    Beboter een springvorm. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm en druk lichtjes aan. Zet 30 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Schil de appelen, snij ze in vier partjes en verwijder het klokhuis. Kerf de bolle kant om de 3 mm lichtjes in met een mes.

  5. 5

    Roer voor de amandelvulling de zachte boter romig met de suiker. Voeg een na een de 2 eieren toe en roer glad. Meng er het amandelpoeder en 1el bloem door.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 180°C. Strijk het amandelmengsel uit over de deegbodem.

  7. 7

    Druk de appelpartjes met de bolle kant naar boven lichtjes in de vulling. Bak de taart 40 minuten in de oven.

  8. 8

    Neem de taart uit de oven. Laat even afkoelen in de vorm en verder op een rooster. Verwarm de abrikozenconfituur en kwast er de warme taart mee in. Laat afkoelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appeltaart met amandel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!