Recept

Risotto met spinazie en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Proef Italië in je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper een sjalot fijn.

    Snij 250 g kastanjechampignons in stukken.

    Plet 1 teentje knoflook.

  2. 2

    Stoof de gesnipperde sjalot in olijfolie. Doe er 200 g risottorijst (arborio) bij en roer tot alle rijstkorrels goed voorzien zijn van een laagje olie.

  3. 3

    Breng 8 dl bouillon (blokje) aan de kook en zet het vuur uit. Blus de rijst met 1 pollepel hete bouillon.

  4. 4

    Blijf roeren op een zacht vuurtje tot al de bouillon op is (ongeveer 20 minuten). Roer er 50 g geraspte parmezaan door.

  5. 5

    Breng op smaak met peper en zout. Bak in andere pan 250 g gesneden kastanjechampignons in wat olijfolie, voeg 1 geperst teentje knoflook aan toe en 2 handenvol jonge spinazie.

  6. 6

    Roerbak kort en breng op smaak met peper en zout. Schep alles door de risotto.

  7. 7

    Bak 4 plakjes pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag. Serveer de risotto met een knapperig plakje pancetta erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met spinazie en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!