Tagliatelle met scampi’s en groenten

Tagliatelle met scampi's en groenten
(3)

Lekker licht

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g scampi's (panklaar)
  • g groene asperges
  • g bloemkool (romanesco)
  • g suikererwten
  • g tagliatelle
  • citroen (geperst + enkele plakjes extra)
  • el olijfolie
  • uit de molen peper
  • el verse kruiden (Italiaanse)
  • el kaviaar (zalm)
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding: Maak de groenten schoon. Snij de asperges overlangs in tweeën. Verdeel de romanesco in roosjes. Laat diepvrieserwten ontdooien. Kook de groenten beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Pers de citroen.
2
Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Schep 1 pollepel kookvocht in een kop of kommetje. Giet de pasta af en laat uitlekken.
3
Meng het citroensap met 2 el olijfolie, de Italiaanse kruiden, een snuifje zout en bonte peper van de molen. Voeg het apart gehouden kookvocht van de pasta toe. Hussel de pasta met de groenten door de saus. Verdeel over warme borden.
4
Bak de scampi’s in de rest van de olijfolie en verdeel ze over de pasta. Werk af met zalmkaviaar en een plakje citroen.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?