Mousselinesaus

Mousselinesaus
(15)
Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • dl water
  • cl azijn
  • eidooiers
  • g roomboter
  • citroen (sap)
  • dl room
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pers de citroen.

Smelt de boter.

2

Mousselinesaus is een Hollandse saus waaraan op het laatste ogenblik geklopte room wordt toegevoegd (de helft van de basissaus).

3
Hollandse saus:

Laat water, azijn en citroensap inkoken.

4

Voeg één voor één de eierdooiers toe op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

5

Voeg in een dun straaltje de gesmolten boter toe, breng op smaak met peper en zout.

6
Tip:

Wanneer aan de mousselinesaus een eetlepel mosterd wordt toegevoegd, spreekt men van 'Dijonaisesaus'.

Beide sausen gaan goed samen met gebakken of geroosterde vis.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Juni

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Happy BBQ
  • Vakantie pasta
  • Kersen: zo zoet

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?