Recept

Stoverij van hert met knolselder en bietjespuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wild stoofpotje

bereiding
  1. 1

    Braad de hertenragout aan in boter. Doe er het spek bij en laat even mee bakken. Blus met de wijn en de wildfond. Roer er de bessencompôte door.

  2. 2

    Bak de zilveruitjes glazig in boter en doe ze bij het vlees. Leg er het kruidentuiltje bij en laat minstens 2 uur zachtjes stoven.

  3. 3

    Schil de knolselder en snij ’m in blokjes. Kook ze gaar in water met melk (half om half). Giet af en pureer met een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kook de bietjes ongeschild gaar in 20 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze in stukken en mix ze fijn in de blender.

  5. 5

    Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze in olijfolie. Doe ze bij de ragout.

  6. 6

    Serveer de stoverij met de knolselder- en de bietjespuree. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoverij van hert met knolselder en bietjespuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!