Recept

Kruidige chocoladetaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk kerstdessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Beboter een rechthoekige of ronde taartvorm en bekleed ‘m met het kruimeldeeg. Prik de bodem in met een vork, dek af met huishoudfolie en zet ten minste 2 uur in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190° C. Verwijder de folie, leg een vel bakpapier op de deegbodem en vul met bakerwten. Bak de bodem 10 minuten voor in de oven.

  3. 3

    Haal het papier met de erwten weg en laat nog 10 minuten verder bakken, tot de bodem goudgeel kleurt. Laat afkoelen op een rooster. Verlaag de oventemperatuur tot 150° C.

  4. 4

    Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en roer geregeld om.

  5. 5

    Klop de eieren met de suiker en de koekkruiden tot een dikke massa. Roer er de bloem door en meng met de gesmolten chocolade.

  6. 6

    Giet de vulling op de taartbodem en zet nog 8 minuten in de oven. Laat afkoelen op kamertemperatuur en ontvorm de taart pas daarna. Bestrooi net voor het serveren met cacaopoeder en garneer naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige chocoladetaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!