Tomatensoep

tomatensoep
(40)

Een oerklassieker die iedereen lust

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • aardappel
  • g tomaten
  • wortel
  • prei
  • ui
  • boter (of olie)
  • el geconcentreerde tomatenpuree
  • l kippenbouillon
  • kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  • roerzeef

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui fijn. Snij het meeste groen van de prei, spoel het preiwit en snij het in ringen. Schil de wortel en de aardappel, snij ze in blokjes.

2

Fruit de ui glazig in een beetje boter of olie. Doe er de andere groenten bij. Laat een paar minuten zacht stoven.

3

Schenk er de kippenbouillon bij en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Kruid met peper en zou. Laat 15 minuten zacht koken.

4

Neem het kruidentuiltje eruit. Draai de soep door een roerzeef. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Roer er de tomatenpuree door en kruid ze eventueel nog wat bij. Serveer goed heet, met een garnituurtje naar keuzen.

Je kan de soep ook mixen, maar je moet ze daarna dan wel zeven

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?