Tomatensoep

tomatensoep
(44)

Een oerklassieker die iedereen lust

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • aardappel
  • g tomaten
  • wortel
  • prei
  • ui
  • boter (of olie)
  • el geconcentreerde tomatenpuree
  • l kippenbouillon
  • kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  • roerzeef

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui fijn. Snij het meeste groen van de prei, spoel het preiwit en snij het in ringen. Schil de wortel en de aardappel, snij ze in blokjes.

2

Fruit de ui glazig in een beetje boter of olie. Doe er de andere groenten bij. Laat een paar minuten zacht stoven.

3

Schenk er de kippenbouillon bij en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Kruid met peper en zou. Laat 15 minuten zacht koken.

4

Neem het kruidentuiltje eruit. Draai de soep door een roerzeef. Breng ze weer tot tegen de kook aan. Roer er de tomatenpuree door en kruid ze eventueel nog wat bij. Serveer goed heet, met een garnituurtje naar keuzen.

Je kan de soep ook mixen, maar je moet ze daarna dan wel zeven

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x kip op de barbecue

VLAM

Deze heerlijke stukjes kip zijn er gloeiend bij… Zalige zomerkost!

Ontdek snel de lekker receptjes met kip!

Libelle-Lekker & VLAM