Frambozencoulis

Frambozencoulis
(50)

Deze coulis kan je zowel koud als warm serveren

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • g frambozen
  • citroensap
  • dl water (of lichte rode wijn)
  • g poedersuiker

Bereidingswijze

1

Mix met een blender of cutter de frambozen tot puree en wrijf ze door een zeef, om de pitjes te verwijderen .

2

Laat op een zacht vuurtje het water of de wijn met de poedersuiker en het citroensap inkoken tot siroop.

Als de frambozen iets zuurder zijn, zult u wat meer suiker moeten toevoegen. Hoe rijper het fruit, hoe zoeter de coulis.

3

Voeg er de frambozenpuree aan toe, roer goed om en laat nog enkele minuten meekoken.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker april!

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Handige moestuinkalender
     
  • Verrassende voorjaarsrolletjes
     
  • Frisse favorieten met ricotta en tzatziki
     
  • Verse kruiden: dé smaakmakers
     
  • Verwenontbijt voor moederdag
     
  • Genieten van het eerste tuinfeest
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?