Klaaskoeken

(24)

Bakken voor sinterklaas

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 15 porties

  • eieren (+ 1 extra om te bestrijken)
  • g verse gist
  • g suiker
  • kg bloem
  • g boter
  • ml melk (lauwe)
  • ml water, lauw
  • g zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 220° C. Verkruimel de gist en los op in het lauwe water, laat 10 minuten rusten.
2
Doe de bloem in een kom. Strooi het zout langs de buitenrand. Maak in het midden een kuiltje en giet er het gistpapje in.
3
Doe er 2 eieren, de suiker, de melk, de kaneel en de boter bij en meng goed.
4
Kneed het deeg 20 minuten met de hand stevig door tot het elastisch wordt.
5
Dek de kom af met een vochtige keukenhanddoek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een tochtvrije en warme plaats. Kneed het dan opnieuw een minuutje en laat weer 45 minuten rijzen.
6
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ±1 cm dik. Snij er met vormpjes figuren uit en leg ze op een bakplaat met bak papier. Dek weer af en laat nog 15 minuten rijzen.
7
Bestrijk het deeg met een mengsel van 1 opgeklopt ei en een scheutje melk. Bak de koeken in 15 minuten mooi goudgeel.

Verwante recepten

Er zijn 12 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

gepost door Snowyke1990 op 19/07/2014 18:38 #

 

gepost door Snowyke1990 op 19/07/2014 18:31 #

 

Klaaskoeken geprobeerd en geslaagd! Erg lekker! Dank je wel!

gepost door Els Decoster op 16/03/2014 17:35 #

 

Ik zag Ilse toch zakjes gebruiken, dus t zal droge gist zijn. Maar hoeveel droge het was, geen idee. Als je op internet recepten zoekt van klaaskoeken, staat daar ong. 80 g verse gist.

gepost door BosBesBurry op 03/12/2013 13:27 #

 

in recept staat 75 gr verse gist, op TV zei Ilse 2 zakjes gedroogde gist. Dat is toch geen equivalent van elkaar. Wat is correct ?

gepost door barbaran op 03/12/2013 12:57 #

 

Graag receptje van de choco aub :)

gepost door BosBesBurry op 02/12/2013 14:25 #

 

Bij Klaaskoeken staat 75 gr gist ( verse). In Libelle Lekker van een eerder jaar staat, 75 gr droge gist...

gepost door nye op 30/11/2013 21:56 #

 

Je kan deze aflevering ook opnemen als je digitaal tv kijkt. Zo kan je gemakkelijk alle ingredieënten en werkwijze zelf noteren.

gepost door as1512 op 28/11/2013 21:07 #

 

graag ook recept van zelfgemaakte choco bij de klaaskoeken.
Bedankt.
Alex

gepost door Alex De Fauw op 28/11/2013 08:41 #

 

Vind het spijtig dat het recept van de chocoladepasta er niet bij staat

gepost door Christ'l Peet op 27/11/2013 17:54 #

 

Dat is naar eigen smaak het is zelfs niet noodzakelijk

gepost door as1512 op 27/11/2013 14:34 #

 

Hoeveel kaneel moet er aan dit recept toegevoegd worden? er staat kaneel bij de werkwijze vermeld,maar in de benodigdheden staat dit niet vermeld.

gepost door JolienL op 28/10/2013 10:54 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?