Kipsaté met Provençaalse groenten

Kipsaté met Provençaalse groenten
(5)

Kip met heerlijke groentjes, altijd een goede combinatie

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kipfilets
  • aubergine (in blokjes)
  • courgette (in blokjes)
  • tomaten (in stukjes)
  • cl water
  • el olijfolie
  • knoflookteentje (gesnipperd)
  • rode paprika (in reepjes)
  • el kipkruiden
  • ui (gesnipperd)
  • takjes tijm (de blaadjes)
  • takjes rozemarijn (de naaldjes)
  • tl bonenkruid
  • citroenschil (geraspt)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de kip in blokjes, kruid ze met de kipkruiden en prik ze op 4 satéstokjes.

2

Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Doe er de aubergine bij en bak even mee. Doe er de courgette, paprika en tomaat bij. Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn, bonenkruid en citroensap.

3

Voeg het water toe, dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Bak intussen de kipsatés.

4

Serveer de spiesjes met de Provençaalse groenten. Lekker met rijst of couscous.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Juni

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Happy BBQ
  • Vakantie pasta
  • Kersen: zo zoet

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?