Kipsaté met Provençaalse groenten

Kipsaté met Provençaalse groenten
(5)

Kip met heerlijke groentjes, altijd een goede combinatie

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kipfilets
  • aubergine (in blokjes)
  • courgette (in blokjes)
  • tomaten (in stukjes)
  • cl water
  • el olijfolie
  • knoflookteentje (gesnipperd)
  • rode paprika (in reepjes)
  • el kipkruiden
  • ui (gesnipperd)
  • takjes tijm (de blaadjes)
  • takjes rozemarijn (de naaldjes)
  • tl bonenkruid
  • citroenschil (geraspt)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de kip in blokjes, kruid ze met de kipkruiden en prik ze op 4 satéstokjes.

2

Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Doe er de aubergine bij en bak even mee. Doe er de courgette, paprika en tomaat bij. Kruid met peper, zout, tijm, rozemarijn, bonenkruid en citroensap.

3

Voeg het water toe, dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Bak intussen de kipsatés.

4

Serveer de spiesjes met de Provençaalse groenten. Lekker met rijst of couscous.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?