Varkensgebraad in de oven

Varkensgebraad in de oven
(26)

Hartig uit de oven

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg aardappelen
  • kg varkensgebraad
  • wortelen (+ 400 g voor de garnituur)
  • pastinaak
  • g prei
  • uien (waarvan 1 voor de garnituur)
  • el boter
  • ml vleesbouillon
  • tenen knoflook
  • kruidnagel
  • takje rozemarijn
  • takjes tijm
  • takjes oregano
  • kl oregano, gedroogde
  • kl zwarte peperkorrels
  • peper
  • zeezout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 220° C. Snij de wortelen, pastinaak en de aardappelen in stukken. Hak de knoflook en de uien grof. Snij de prei in ringetjes. Snij de wortelen voor de garnituur in plakjes. 

2

Wrijf de droge kruiden met 1 kl zeezout fijn in de vijzel. Wrijf er het gebraad mee in.

3

Zet het vlees met de groenten 15 minuten in een ingevette schaal in de oven. Overgiet met bouillon en braad 30 minuten. Temper tot 160° C en laat nog 1 uur verder garen.

4

Stoof alle groenten voor de garnituur zachtjes gaar in een pan met de boter.

5

Voeg de laatste 30 minuten de verse kruiden toe. Haal het gebraad uit de oven. Zeef het braadvocht. Serveer het met de groenten en de saus.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten