Varkensgebraad in de oven

Varkensgebraad in de oven
(33)

Hartig uit de oven

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg aardappelen
  • kg varkensgebraad
  • wortelen (+ 400 g voor de garnituur)
  • pastinaak
  • g prei
  • uien (waarvan 1 voor de garnituur)
  • el boter
  • ml vleesbouillon
  • tenen knoflook
  • kruidnagel
  • takje rozemarijn
  • takjes tijm
  • takjes oregano
  • kl gedroogde oregano
  • kl zwarte peperkorrels
  • peper
  • zeezout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 220° C. Snij de wortelen, pastinaak en de aardappelen in stukken. Hak de knoflook en de uien grof. Snij de prei in ringetjes. Snij de wortelen voor de garnituur in plakjes. 

2

Wrijf de droge kruiden met 1 kl zeezout fijn in de vijzel. Wrijf er het gebraad mee in.

3

Zet het vlees met de groenten 15 minuten in een ingevette schaal in de oven. Overgiet met bouillon en braad 30 minuten. Temper tot 160° C en laat nog 1 uur verder garen.

4

Stoof alle groenten voor de garnituur zachtjes gaar in een pan met de boter.

5

Voeg de laatste 30 minuten de verse kruiden toe. Haal het gebraad uit de oven. Zeef het braadvocht. Serveer het met de groenten en de saus.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x rundsvlees op de grill

VLAM

Lekker, rundvlees... En nog lekkerder als je het op de rooster legt. Probeer deze recepten en je weet niet wat je proeft!

Ontdek snel 3 nieuwe bbq recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM