Recept

Konijn met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig gerecht voor op de feesttafel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de aardappelen. 

  2. 2

    Kook de aardappeltjes in de schil beetgaar. Laat ze licht afkoelen en halveer ze.

  3. 3

    Spoel de konijnenbillen, dep ze droog en wikkel elke bil in 2 plakjes spek. Leg er 2 takjes tijm op en bind vast met keukentouw. Kruid met peper en bak ze in een grillpan aan. Leg het vlees in een ovenschaal. Roer een marinade van 2 el olie, de honing en de mosterd. Bestrijk het konijn ermee en bak 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Roer een sladressing van het citroensap, de yoghurt, de olijfolie en een snuifje zout .

  5. 5

    Bestrijk de aardappeltjes aan de snijkant met olie en bak ze in een hete grillpan.

  6. 6

    Serveer de konijnenbillen met de salade en de gegrilde aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijn met spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!