Recept

Kalfsgebraad saltimbocca

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op en top Italiaans

bereiding
  1. 1

    Kneus de knoflook en wrijf er het gebraad mee in. Kruid het met peper en een beetje zout. Maak de blaadjes salie los, leg ze op het vlees en omwikkel het gebraad met de ham. Maak vast met keukentouw.

  2. 2

    Braad het vlees goudbruin in olijfolie. Spoel de kappertjes en doe ze bij het vlees in de pan. Dek af en laat 30 minuten garen op een laag vuurtje.

  3. 3

    Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de champignons schoon, snij ze eventueel kleiner. Hak de peterselie grof, pel en snipper de sjalot. Stoof ze glazig in olijfolie. Voeg er de paddenstoelen aan toe en bak tot het vocht verdampt is. Voeg er een klontje boter en de gnocchi aan toe en bak ze kort mee, zodat ze mooi gaan glanzen. Breng de gnocchi met peper en zout.

  4. 4

    Neem het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Smelt in de pan van het vlees de boter voor de saus. Pel de knoflook, snipper ‘m heel fijn en voeg ‘m met de wijn toe aan de boter. Laat 2 à 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Snij het gebraad in plakken en serveer het met de gnocchi en de wittewijnsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsgebraad saltimbocca

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!