Recept

Crêpes Suzette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker geflambeerd

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker luchtig. Doe er geleidelijk de gezeefde bloem en de melk bij en meng tot een homogeen beslag.

  2. 2

    Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag. Schep er een pollepel van het beslag in. Wacht tot het beslag gestold is en draai de pannenkoek om. Bak nog even verder. Bak zo al het beslag op. Hou de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Pers de sinaasappel en trek de schil in sliertjes. Doe 2 eetlepels likeur met het sinaasappelsap en de sinaasappelsliertjes (hou er een paar apart voor de afwerking) in een grote koekenpan en laat even indikken. Vouw de flensjes in vier, leg ze in de pan en schep de saus erover.

  4. 4

    Verwarm de rest van de saus in een klein pannetje (zet de dampkap uit!). Giet de rest van de likeur erbij en flambeer. Verdeel de flensjes met de saus over de borden en werk af met sinaasappelsliertjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crêpes Suzette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!