Provençaalse groentespiesjes

Provençaalse groentespiesjes
(6)

Heerlijk op de barbecue

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kerstomaten
  • courgette
  • gele paprika
  • uien
  • champignons
  • fijne suiker
  • g yoghurt
  • g room
  • el citroensap
  • el olijfolie
  • teentjes knoflook
  • el tuinkruiden (basilicum, peterselie, bieslook,...)
  • kl Provençaalse kruiden
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Borstel de champignons droog schoon. Pel de uien, snij ze in fijne partjes. Spoel de tomaatjes. 

 

Was de courgette, halveer ze in de lengte en schraap er de pitjes uit. Snij elke helft in stukken. Was de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij in stukken. 

2

Prik de groenten op spiesjes.

3

Vermeng de olijfolie met de gepelde en geplette knoflook, de Provençaalse kruiden en een snuifje peper en zout. Bestrijk de groenten met de knoflookolie. Laat 10 minuten trekken. 

4

Klop de room lobbig. Vermeng hem met de yoghurt, het citroensap en de tuinkruiden. Breng op smaak met suiker; peper en zout. 

5

Leg de groentespiesjes 10 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer de spiesjes geregeld om. Serveer met de lichtjes gekoelde yoghurtdip. 

Maak de lookolie een dag van tevoren zodat de smaak goed kan intrekken

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?