Provençaalse groentespiesjes

Provençaalse groentespiesjes
(6)

Heerlijk op de barbecue

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kerstomaten
  • courgette
  • gele paprika
  • uien
  • champignons
  • fijne suiker
  • g yoghurt
  • g room
  • el citroensap
  • el olijfolie
  • teentjes knoflook
  • el tuinkruiden (basilicum, peterselie, bieslook,...)
  • kl Provençaalse kruiden
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Borstel de champignons droog schoon. Pel de uien, snij ze in fijne partjes. Spoel de tomaatjes. 

 

Was de courgette, halveer ze in de lengte en schraap er de pitjes uit. Snij elke helft in stukken. Was de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij in stukken. 

2

Prik de groenten op spiesjes.

3

Vermeng de olijfolie met de gepelde en geplette knoflook, de Provençaalse kruiden en een snuifje peper en zout. Bestrijk de groenten met de knoflookolie. Laat 10 minuten trekken. 

4

Klop de room lobbig. Vermeng hem met de yoghurt, het citroensap en de tuinkruiden. Breng op smaak met suiker; peper en zout. 

5

Leg de groentespiesjes 10 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer de spiesjes geregeld om. Serveer met de lichtjes gekoelde yoghurtdip. 

Maak de lookolie een dag van tevoren zodat de smaak goed kan intrekken

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker april!

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Handige moestuinkalender
     
  • Verrassende voorjaarsrolletjes
     
  • Frisse favorieten met ricotta en tzatziki
     
  • Verse kruiden: dé smaakmakers
     
  • Verwenontbijt voor moederdag
     
  • Genieten van het eerste tuinfeest
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?