Recept

Aardappelgratin met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ovenverse klassieker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Bak 300 g spekreepjes. Breng 1 l melk aan de kook met 2 takjes tijm, 1 teentje knoflook, 1/2 tl nootmuskaat, peper en zout. Laat 4 minuten koken.

  3. 3

    Schenk door een zeef over 750 g aardappelschijfjes. Vul aan met water tot de aardappels onder staan en laat 8 minuten inkoken. Giet af (bewaar de melk).

  4. 4

    Wrijf een ovenschaal in met 1 doorgesneden teentje knoflook, en dan met boter. Verdeel er de helft van de aardappelen over.

  5. 5

    Vermeng 15 cl room met 3 el mosterd, peper en nootmuskaat. Schenk over de aardappelen. Bestrooi met gemalen kaas en 3/4 van het spek. Bedek met de rest van de aardappelen.

  6. 6

    Schenk er de knoflookmelk bij tot alles 3/4 onderstaat. Verdeel er de rest van het spek over en bestrooi weer met kaas. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelgratin met spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!