Recept

Kleine pizza’s uit de pan met nectarine, stracciatella en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pizza’s kun je in een pan bakken maar ze kunnen ook prima in de oven op 180°C of zelfs op de barbecue.

Denk je bij stracciatella meteen aan ijs? Hier gaat het om kaas! Stracciatella betekent ‘versnipperd’ in het Italiaans. In het ijs gaat het om chocolade, bij de kaas om een smeuïg mengsel van room en wrongel, eigenlijk dat wat in een bol burrata zit.

Je kunt het kopen in sommige supermarkten, de Italiaanse speciaalzaak of groothandel. Voor deze pizza kun je ook burrata gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Verdeel elke bol pizzadeeg in 2 kleinere bollen. Rol elke bol wat uit en bak er pizza’s van in een pannetje met olijfolie. Dit kan ook prima in de oven op 180°C of zelfs op de barbecue.

  2. 2

    Spoel intussen de nectarines en snij ze in partjes. Neem de gebakken ­pizzabodems (je kunt ze ook in de pan serveren) en lepel er de stracciatella op. Verdeel er de stukjes nectarine en de parmaham over. Kruid de pizza’s met peper en zout en verkruimel er de roze peperbessen over. Werk de pizza’s af met olijfolie, de balsamico-siroop en de verse rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kleine pizza’s uit de pan met nectarine, stracciatella en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!