Glutenvrije pizza met kruidenkaas, broccoli, prei en groene asperges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de havermout fijn in de keukenrobot. Doe er de broccoli bij en mix kort fijn. Stort het mengsel in een kom en meng er de parmezaan en het ei onder. Kruid het mengsel met de oregano, peper en zout. Kneed tot een deegbol.
-
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de deegbol erop en leg er dan opnieuw een vel bakpapier op. Rol het deeg tussen de twee vellen bakpapier uit met een deegrol. Verwijder het bovenste bakpapier. Bak de pizzabodem zo’n 10 minuten in de oven.
-
3
Spoel de broccoliroosjes, het preiwit en de groene aspergetips voor de topping. Snij het preiwit in halve maantjes.
-
4
Haal de pizzabodem uit de oven en bestrijk met de helft van de kruidenkaas. Verdeel er dan de halve maantjes prei, de broccoliroosjes en de aspergetips over. Kruid met peper en zout. Bak de pizza zo’n 15 minuten in de oven.
-
5
Haal de pizza uit de oven en verdeel er de rest van de kruidenkaas over. Strooi er de parmezaan over en werk af met de basilicumblaadjes en wat olijfolie.