Recept

Tijm-sinaasappelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke sausje smaakt heerlijk bij varkenshaasje, maar ook bij eendenfilet, bijvoorbeeld.

Opgelet, je hebt de aanbaksels van het vlees nodig om extra smaak te geven aan de saus, kieper deze dus niet weg.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snipper de tijm.

  2. 2

    Maak de aanbaksels uit de braadslede los en doe ze samen met het sap van 1 sinaasappel, de Noilly Prat en de kalfsfond in een steelpannetje. voeg de tijm de sjalot, de knoflook en de geraspte schil van 1 sinaasappel toe.

  3. 3

    Laat de saus inkoken en bind ze met 1 à 2 el maïszetmeel, opgelost in koud water.

  4. 4

    Breng de saus op smaak met peper en zout. Snij de resterende halve sinaasappel in partjes en doe ze in de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tijm-sinaasappelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!