Recept

Soep van flespompoen, rode puntpaprika en kokosmelk met pinda’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, die afwerking van geroosterde pinda's. Maak ze gerust al een dagje van tevoren. Met een restje kip in de soep wordt het meteen een maaltijdsoep.

bereiding
  1. 1

    Start met de pindanootjes. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenschaal met bakpapier. Meng de kokosolie, het kerriepoeder en de rode currypasta in een kommetje. Doe de pinda's erbij en schud tot alles goed gemengd is. Kruid eventueel nog met peper en zout.

  2. 2

    Rooster de nootjes in 8 à 12 minuten goudbruin en krokant in de hete oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de flespompoen, halveer overlangs, verwijder de pitjes en snij dan het vruchtvlees in plakken van 2 cm dik. Bestrooi met peper en zout en rooster 20 minuten in de hete oven.

  4. 4

    Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en laat warm worden. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Fruit enkele minuten in de hete olie. Voeg de gember, de rode currypasta en de srirachasaus toe en fruit nog zo’n 2 minuten. Schil de puntpaprika met een dunschiller, snij overlangs in de helft, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken. Laat enkele minuten meestoven met de ui. Voeg de geroosterde pompoen toe, giet de gevogeltebouillon erbij en breng aan de kook.

  5. 5

    Laat de soep 15 à 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Mix de soep glad. Giet de kokosmelk erbij en breng verder op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Werk de soep af met geroosterde pinda’s, een partje limoen, fijngesnipperde Spaanse rode peper, pompoenpitten en gespoelde korianderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soep van flespompoen, rode puntpaprika en kokosmelk met pinda’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!