Recept

Pompoensoep met salie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In de herfst is pompoen onze favoriete groente om soep van te maken. Combineer 'm eens met salie: zalig lekker.

bereiding
  1. 1

    Verdeel de pompoen in stukken en schil ze. Rooster de stukken met de salie, gesnipperde knoflook, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout 30 minuten in de oven, voorverwarmd op 180°C.

  2. 2

    Fruit de ui in een soeppan, doe er de geroosterde pompoen en knoflook bij, en de groentebouillon. Laat 15 minuten koken.

  3. 3

    Mix, en breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel nog met wat pompoenpitten en gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met salie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!