Recept

Romige pompoensoep met linzen en kokos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niet meteen de smaakcombinatie die je zou verwachten, maar de milde en nootachtige linzen geven de pompoensoep een extra gevuld gevoel. Ideaal voor iedereen die vegetarisch eet.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en fruit ’m aan in olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en schep er de currypasta onder. Roerbak alles 2 minuten.

  2. 2

    Snij de tomaten in blokjes en voeg toe. Voeg ook de helft van de linzen toe. Bewaar een eetlepel van de kokosmelk en giet de rest van de kokosmelk en de bouillon bij de pompoen. Breng aan de kook en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Mix de soep glad. Schep de soep in kommen en werk af met de resterende linzen, een lepeltje van de kokosmelk en een handvol koriander. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige pompoensoep met linzen en kokos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!