Recept

Vakjespizza

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een originele pizza en helemaal niet moeilijk om te maken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Snij de prei in ringen.

    Snij de champignons in plakjes.

    Rasp de parmezaan.

    Snij de ham in reepjes.

  2. 2

    Leg het pizzadeeg op het bakpapier in een klein bakblik. Prik de bodem in. Snij de randen bij en vorm met de restjes ruiten. Zet 15 minuten in de oven

  3. 3

    Stoom de broccoliroosjes beetgaar. Stoof de prei aan in wat boter, kruid met peper en zout. Bak de champignons ook kort aan in wat olie.

  4. 4

    Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even sudderen. Doe er dan de melk bij en roer tot een bechamelsaus. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Vermeng de helft van de saus met de saffraan, de andere helft met de parmezaan. 

  6. 6

    Vul de vakjes afwisselend met kaas- en saffraansaus. Beleg ze met de groenten, de garnalen en de reepjes ham. Zet nog 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vakjespizza

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!