Groene raviolilasagne
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot en knoflook zacht. Voeg de goed gespoelde en uitgelekte spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Laat de gestoofde spinazie goed uitlekken en duw het vocht eruit.
-
2
Doe de ricotta, 70 g pecorino, het basilicum, room en spinazie in een blender en mix fijn. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en enkele druppels citroensap.
-
3
Snij de mozzarella in plakjes.Leg onderaan een ingevette ovenschaal een laagje ravioli. Besmeer met de ricottamengeling en plakjes mozzarella. Herhaal de laagjes nog 1 of 2 keer. Eindig met de ricottamengeling en mozzarella. Bestrooi met de overgebleven pecorino. Zet 25 minuten in de oven en serveer.